Skip to main content
index.twig

BUF IT-drift

Orientering om phishing-angreb

Vi har modtager nogle henvendelse de sidste par dage, der indikerer at der er mails i omløb på den pædagogiske Office 365, der indeholder en vedhæftet HTML-fil med phishing.

 

Eksempel på mail i omløb:

Emne: INV_5185.htm

Vedhæftet fil: INV_5185.htm

Mail:

--- citat ---

Hej

Vedlagt er ny faktura dateret 31.5.2022.

Tjek venligst for godkendelse

--- citat slut ---

 

Åbn og klik ikke på den vedhæftede fil i mailen, slet mailen.

I må meget gerne informere jeres ansatte på skolen samt elever hurtigst muligt om ovenstående, sammen med nedenstående gode råd.

 

Gode råd til at undgå phishing:

1. Har du fået en mail fra en ukendt person eller virksomhed?
Hvis du ikke kender afsenderen, og du heller ikke har ventet at få denne mail, bør du undgå at klikke på links i mailen eller åbne en vedhæftet fil. 

2. Bliver du bedt om personlige eller følsomme oplysninger?
Her bør en advarselslampe tændes. Din bank, offentlige myndigheder, virksomheder og etablerede digitale tjenester vil aldrig bede dig om den slags oplysninger i en mail – heller ikke om det til forveksling ligner en mail fra din bank eller Skat. Der er stor risiko for, at det er phishing, og du bør aldrig klikke på links eller åbne vedhæftede filer.

3. Tast adresser ind i stedet for at klikke på links
Hvis du ikke har tillid til en e-mail eller en hjemmeside, så lad være med at klikke på links. I stedet kan du indtaste fx skat.dk i browseren og finde det område, som mailen handler om.

4. Undgå at downloade vedhæftede filer automatisk
I nogle email-programmer er det muligt at sætte programmet til automatisk at åbne vedhæftede filer eller afvikle JavaScript. Det bør du slå fra, for du risikerer at afvikle indhold fra ukendte kilder.

5. Opdater dit operativsystem og  antivirus-program
Sørg for at dit operativsystem (Windows eller MacOS)  er opdateret med de seneste sikkerhedsopdateringer og det samme med antivirus-programmet.

Hvis du som pædagogisk medarbejder har en mistanke om at du er kommet til at klikke på et link i en phishing mail, skal du straks kontakte vores BIT Servicedesk på tlf. 33667282.

11.03.2021